Για την προστασία των εργαζομένων, εθελοντών, επισκεπτών και φιλοξενούμενων ζώων εντός του καταφυγίου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο με τις αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την εκκένωση του καταφυγίου, εφόσον απαιτηθεί.

-Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές είναι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι κατάλληλα, ανάλογα με τη φύση των κινδύνων και με βάση το σχέδιο διαχείρισης φυσικών καταστροφών, στη χρήση πυροσβεστικών μέσων και, στις ενέργειες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ασκήσεις ετοιμότητας.

– Συνεργασία με δύο διαφορετικούς μεταφορείς, οι οποίοι μπορούν να προσεγγίσουν και τις δυο θύρες διαφυγής.

-Ανάρτηση σχεδιαγραμμάτων διαφυγής και διάσωσης.

-Διατήρηση 2 διόδων διαφυγής μέσω αντίστοιχων θυρών.

-Εγκατάσταση και τακτική συντήρηση κατάλληλων πυροσβεστικών μέσων (πυροσβεστήρες, πυροσβεστικές φωλιές, γεννήτρια επαγγελματική )

-Εκτενής καθαρισμός του κτήματος σε ετήσια βάση, αρχές Μάϊου (απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερών και φύλλων).

-Έλεγχος θυρών και μέσων παροχής πρώτων βοηθειών σε ετήσια βάση, αρχές Μάϊου, όσον αφορά στην πληρότητα και την ικανότητα χρησιμοποίησής τους.

-Τοποθέτηση crates μοιρασμένα, στους χώρους των 2 διόδων διαφυγής σε ετήσια βάση, αρχές Μάϊου.

Εκκένωση

Κινούμαστε εντός του κτήματος σε ασφαλές σημείο μέσα από τους διαδρόμους, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε τα ζώα γρήγορα και μαζικά.

Μεταφέρουμε πρώτα τα ζώα που φιλοξενούνται στο μπροστινό χωρο/.κλουβιά, μέσα από την Διαδρομή 1, στην θύρα 1 (αριθμοι κλουβιών από 1 εως 12).

Μεταφέρουμε έπειτα τα ζώα που φιλοξενούνται στον πίσω χώρο, διαδρομη 2 , στην θύρα 2 (αριθμοι κλουβιών από 13 εως 29).

Παρακάτω βρίσκεται μικρό σχέδιο των χώρων μας προς αποτύπωση της διαδικασίας.

Βάζουμε τα ζώα μέσα στα crates που βρίσκονται ήδη στημένα στους αντίστοιχους χώρους.

Όταν έρθουν τα φορτηγά φορτώνουμε τα crates με τα ζώα στο φορτηγό και αναχωρούμε για το σημείο προορισμού.

Το οικόπεδο ανήκει σε μέλος μας , είναι περιφραγμένο, με νερό , στέγη και ρεύμα.

**  Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπείτε μέσα σε ένα φλεγόμενο κτίριο. Αν κάποιος αγνοείται, ενημερώστε την πυροσβεστική.

*Αν υπάρχουν ζώα που δεν πιάνονται στο X, βλέπε σχέδιο σημειο που είναι τα crate, υπάρχουν κόφτες για την περίφραξη έτσι ώστε να ελευθερωθούν και να μη παραμείνουν εγκλωβισμένα.